ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η επέτειος των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 θα εορταστεί από το σχολείο μας την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 και ώρα 9.00 στις ηλεκτρονικές τάξεις των υπευθύνων των τμημάτων (εκτός από το Γ2 η εορτή του οποίου θα ξεκινήσει στις 10.00).

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την επιλογή "Δραστηριότητες" στην κορυφή της σελίδας για να δείτε τις εργασίες που έχουν δημιουργήσει για την επέτειο αυτή μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Α2  

 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

1η ώρα: 08.30 - 09.10

2η ώρα: 09.20 - 10.00

3η ώρα: 10.10 - 10.50

4η ώρα: 11.00 - 11.40

5η ώρα: 11.50 - 12.30

6η ώρα: 12.40 - 13.20

7η ώρα: 13.30 - 14.10

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι στην επιλογή "Ωρολόγιο Πρόγραμμα" έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα του σχολείου που ισχύει από Δευτέρα 8/2/2021.

 

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ Ε.Ο.Δ.Υ.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. για την διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες (διαβάστε εδώ):

1.Α) Διαχείριση παιδιού που εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19:

Εάν ένας μαθητής εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.

Εάν ένας μαθητής εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 όταν είναι στο σχολείο, γίνονται τα παρακάτω εκ μέρους του Υπευθύνου COVID-19

  • Επικοινωνία με την οικογένεια για παραλαβή του παιδιού
  • Απομόνωση του παιδιού σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας ο Εφαρμογή υγιεινής χεριών και αναπνευστικής υγιεινής από το παιδί και το/τα άτομο/α που το φροντίζουν
  • Χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας από το προσωπικό (μάσκα, γάντια, και - σε περίπτωση κινδύνου εκτίναξης βιολογικών υγρών ή αναπνευστικών εκκρίσεων- ποδιά αδιάβροχη και οφθαλμική προστασία με γυαλιά ή ασπίδα προσώπου), ο Επιμελής καθαρισμός του χώρου και εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες μετά την αναχώρηση του παιδιού με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.
  • Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και εφόσον, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, το παιδί χαρακτηριστεί ως ύποπτο για λοίμωξη COVID-19 χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διάγνωση (βλ. Παράρτημα), θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ.
  • Εν αναμονή του αποτελέσματος, το παιδί παραμένει σε απομόνωση κατ' οίκον (εφόσον κρίνεται από τον ιατρό ότι η κατάστασή του δεν απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο), σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ενώ το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του (https://eody-EOv.gr/neos-koronoio5-covid-19-odifiie5-Eia-frontida-Ypoptov-krovsmatos- sto-spiti/).

1.Γ) Σε περίπτωση που το μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοΐό είναι θετικό

  • Γονέας/κηδεμόνας του μαθητή ή το μέλος του προσωπικού ενημερώνει άμεσα τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 της σχολικής μονάδας ή/καιτον/την διευθυντής/τρια της σχολικής μονάδας.

ΟΔΗΓΙΕΣ Ε.Ο.Δ.Υ.

Για την καλύτερη προετοιμασία της σχολικής κοινότητας για την αυριανή έναρξη της σχολικής χρονιάς, αναρτούμε τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για μαθητές/μαθήτριες, γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/9/2020)

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η προσέλευση των μαθητών και μαθητριών στο σχολείο την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 θα γίνει στις 8.15. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε το έγγραφο εδώ.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας εύχονται στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, καθώς και στους γονείς και κηδεμόνες τους, Καλή σχολική χρονιά με υγεία και ασφάλεια. Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., η προσέλευση των μαθητών και μαθητριών καθημερινά στο σχολείο θα γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας. Επίσης όσοι γονείς και κηδεμόνες θα επισκέπτονται το σχολείο θα πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιούν μάσκα. 

Όσον αφορά στην πρώτη ημέρα λειτουργία του σχολείου (Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020) θα πραγματοποιηθεί και ο καθιερωμένος αγιασμός. Γι’ αυτό σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα θα είναι ως ακολούθως: 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9.00 π.μ., φορώντας τις μάσκες τους, με τον ακόλουθο τρόπο:  

  • οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης από την πόρτα  του γυμναστηρίου 
  • οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης από την πλαϊνή πόρτα
  • οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης από την πόρτα εισόδου του σχολείου 

Στη συνέχεια θα χωριστούν σε τμήματα και θα πάνε στις αίθουσές τους. Εκεί θα γίνει και η διανομή των βιβλίων. 

Στις 11.30 π.μ. στην κεντρική αυλή του σχολείου και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,  θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στον οποίο θα συμμετέχει αντιπροσωπεία των μαθητών/μαθητριών και των εκπαιδευτικών. Έπειτα ο ιερέας θα περάσει από όλες τις αίθουσες και θα αγιάσει τους υπόλοιπους μαθητές. ΟΛΟΙ οι μαθητές και ΟΛΕΣ οι μαθήτριες θα αποχωρήσουν για τα σπίτια τους στις 12.30 μ.μ. 

Επίσης ενημερώνουμε ότι το κυλικείο του σχολείου δεν θα λειτουργήσει μέχρι να αναλάβει νέος ιδιοκτήτης. Γι’ αυτό συστήνουμε τα παιδιά να προσέρχονται στο σχολείο με ένα μπουκαλάκι νερό και το φαγητό τους καθώς δεν επιτρέπεται η έξοδός τους από το χώρο του σχολείου.  

Ελπίζουμε στη συνεργασία και στη συμπαράστασή σας για την σωστή λειτουργία του σχολείου.